Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

MACARONI-GRATIN MET HAM

Nodig: 300 g macaroni, 150 g hamblokjes, 50 g gesmolten boter of margarin, peper, zout, 100 g geraspte gruyère, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 50 g paneermeel.

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met wat zout. Giet af en doe hem in een ovenschaal. Schep de hamblokjes erdoor. Schenk de gesmolten boter erover en bestrooi de macaroni met peper. Meng de geraspte gruyère, de Parmezaanse kaas en het paneermeel door elkaar en strooi het over de macaroni. Gratineer de macaroni ± 10 minuten in een voorverwarmde oven 225°C tot de kaas goudbruin kleurt.

 

MACARONI-GRATIN MET TAHOE

Nodig: 300 g macaroni, 150 g tahoe in blokjes gesneden, sap van 1/2 citroen, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel Provençaalse kruiden, 50 g gesmolten boter of margarine, peper, zout, 100 g geraspte gruyère, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 50 g paneermeel.

Marineer de tahoe in een mengsel van citroensap, olijfolie en flink wat Provençaalse kruiden. Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met wat zout. Giet hem af en doe hem in een ovenschaal. Schep de tahoe erdoor. Schenk de gesmolten boter erover en bestrooi de macaroni met peper. Meng de geraspte gruyère, de Parmezaanse kaas en het paneermeel door elkaar en strooi het over de macaroni. Gratineer de macaroni ± 10 minuten in een voorverwarmde oven 225°C tot de kaas goudbruin kleurt.

 

PASTA MET KIPPENLEVERSAUS

Nodig: 300 g pasta (macaroni), 1 ui, 100 g bacon, 200 g kippenlevertjes, 3 eetlepels (olijf)olie, 1 dl witte wijn, 2 eetlepels tomatenpuree, peper, zout, 1/2 theelepel rozemarijn.

Pel de ui en snipper hem. Snijd de bacon in fijne reepjes. Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze klein. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met wat zout. Fruit de ui glazig in de olie. Voeg de bacon toe en bak hem mee tot hij knapperig is. Voeg de kippenlevertjes toe en bak ze omscheppend mee tot ze goudbruin zijn. Schenk de witte wijn erbij en laat deze boven hoog vuur enkele minuten inkoken. Roer de tomatenpuree erdoor en maak de saus op smaak met peper, zout en rozemarijn. Giet de pasta af en serveer hem met de saus.

Blog Home