Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

TOSCAANSE TIMBAALTJES

Nodig: 100 g rijst, 2 takjes peterselie, ± 6 sprietjes bieslook, 2 ananasringen, 50 g oude kaas, sla.

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak intussen de peterselie en de bieslook fijn. Snijd de ananasringen in stukjes. Rasp de oude kaas grof. Meng de kruiden, ananas, en kaas door de warme rijst. Schep de rijst in 4 timbaaltjes of 4 kopjes. Druk het rijstmengsel goed aan. Stort de timbaaltjes of kopjes op vier bordjes met een bedje van sla.

 

RIJSTSALADE MET TAUGÉ EN CASHEWNOTEN

Nodig: 1 gerookte kipfilet, 100 g cashewnoten, 4 krop sla, 200 g gekookte rijst, 150g taugé, 1/8 l zure room, citroensap, mosterd, peper en zout.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan in ± 1 minuut licht bruin. Was de sla en schik de bladeren op een schaal. Leg de taugé op de rijst en hierop in waaiervorm de plakjes kipfilet. Strooi de cashewnoten erover. Roer een sausje van de zure room, citroensap, mosterd, peper en zout en schep het in het midden.

Variatie: Voeg 2 schijven in stukjes gesneden ananas toe, vervang de cashewnoten door pecannoten en serveer met een kant-en-klare kerriesaus.

 

ITALIAANSE RISOTTO MET SPERZIEBONEN EN HAM.

Nodig: 1 kleine ui, 40 g boter, 300 g rijst, 1 teentje knoflook, 7 dl kippenbouillon, 200 g gekookte ham (in blokjes), 350 g diepvries sperziebonen, 1 el fijngehakte peterselie, 3 el gemalen Parmezaanse kaas.

Snipper de ui fijn. Smelt de boter in de koekenpan. Bak hierin de ui in ± 3 minuten glazig. Knijp het teentje knoflook erboven uit. Strooi de rijst erbij en bak deze ± 3 minuten mee. Schenk de kokende bouillon erbij en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes gaarkoken. Snijd de ham in blokjes. Voeg na 10 minuten de sperziebonen en hamblokjes toe. Roer voor het serveren de peterselie en de geraspte kaas door de rijst.

Variatie: Vervang de gekookte ham door 2 vleestomaten (in stukjes gesneden) en de geraspte kaas door 100 g verbrokkelde Gorgonzola.

Blog Home