Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

CHAMPIGNONS IN KRUIDENAZIJN

Nodig: 1 kg champignons, kleine witte, 1 citroen, 6 dl natuurazijn of witte-wijnazijn, zout, 10 peperkorrels, gekneusd, 1 eetlepel mosterdzaadjes, 1 laurierblad, paar takjes verse dragon, olijfolie.

De champignons moeten klein zijn en het hoedje nog gesloten. Het onderste stukje van de steeltjes snijden, ze goed wassen en laten. drogen. De droge champignons met citroensap besprenkelen. In een pan 1 dl azijn aan de kook brengen en de champignons hierin 3 minuten koken. De champignons in een vergiet laten uitlekken. De rest van de azijn met wat zout en de kruiden aan de kook brengen en op een laag vuur 5 minuten laten inkoken. De kruidenazijn zeven en laten afkoelen. De champignons in goed schoongemaakte potjes leggen, met in iedere pot een takje dragon. De afgekoelde azijn erover gieten, tot de champignons onder staan. Op iedere pot een lepel olijfolie scheppen en de potten goed afsluiten.

Blog Home