Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

NOEDELSOEP

Lunch of bijgerecht 4 personen

Nodig: 125 g Chinese eiermie, 1 struik paksoi, 2 el roerbakolie, 2 tenen knoflook fijngesneden, 2 rode uien in dunne partjes, 1 liter kippenbouillon (van tablet), 1 – 2 el sojasaus, 1/2 lime geperst, 2 – 3 el koriander grof gesneden, wok.

Kook de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoistelen in brede repen en de paksoibladeren in dunne reepjes en houd ze gescheiden van elkaar. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook met de ui. en de paksoistelen 2-3 minuten Voeg de bouillon toe en kook de soep 5 minuten op zacht vuur. Voeg de paksoibladeren toe en warm de soep nog heel even door. Breng de soep op smaak met dé sojasaus en 1 à 2 eetlepels limesap. 4 Schep de mie in de soepborden en schenk de hete soep erop. Bestrooi met de koriander.

 

CHINESE KIPPENSOEP

Tussengerecht 4 personen

Nodig: 1 kipfilet, ¼ rode peper in heel dunne ringetjes, 1 winterpeen in luciferdikke reepjes, 1 cm gemberwortel geschild en geraspt, 6 el sherry, 50 g peultjes, 50 g shii-takes in plakjes, 2 bosuitjes in ringen, sojasaus naar smaak.

Breng in een liter water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry aan de kook (je kunt de sherry ook weglaten). Laat 30 min, zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Breng hem goed op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met de bosui.

Blog Home