Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

MIDDERNACHTSSOEP MET GEFLAMBEERD SPEK

Voor ± 8 personen

Nodig: 2 eetlepels olie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika ‘s, 1 l tomatensap, 6 theelepels instant bouillonpoeder, 2 blikjes tomatenpuree, ± 250 g zuurkool, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel tabasco, 2 theelepels suiker, zout, 2 eetlepels aardappelmeel, 2 potjes (¼ l) zure room, 150 g mager rookspek in dunne plakjes, ± 3/4 dl tequilla (of andere drank).

De olie in een braadpan heet laten worden en hierin de klein gesneden uien, zeer fijngesneden knoflookjes en paprikasnippers licht bakken. Met tomatensap en 1 l water aanvullen en het bouillonpoeder en de tomatenpuree erin oplossen. De zeer fijngesneden zuurkool toevoegen en de soep pittig op smaak maken met paprikapoeder, tabasco, suiker en wat zout. De soep 10 minuten zachtjes laten koken. Het aardappelmeel vermengen met de zure room en hiermee de soep binden. De plakjes rookspek in de koekenpan knapperig en bruin bakken. Aan tafel de tequilla (of whiskey, jenever, wodka, wat u maar in huis heeft) in een soep-opscheplepel verwarmen boven de réchaud en over de plakjes spek die u in een vlamvast schaaltje heeft gedaan gieten. Dit aansteken en al brandend aan de soep toevoegen. Deze direct opdienen in koppen met stokbrood erbij.

Blog Home