Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

EENVOUDIGE VISSOEP
Deze soep maken we van bewaard visnat en wel op de volgende manier:
Nodig: 4 l melk, 4 l overgehouden kooknat van vis, 5 afgestreken el bloem, 2 ½ afgestreken el boter, 1 el gehakte peterselie, een tl aroma, een laurierblaadje, 2 peperkorrels, een stukje foelie, zo mogelijk enige stukjes overgehouden vis.
Om te beginnen brengen we het viswater met de melk en de kruiden langzaam aan de kook. Dan verwarmen we de boter met de bloem, steeds roerende, zodat er geen klontjes in het papje ontstaan. Hierbij voegen we roerende (om schiften te voorkomen) de kokende vloeistof en laten de soep dan nog een minuut of tien zachtjes doorkoken.
In de soepterrine doen we intussen de stukjes overgebleven vis (die we natuurlijk zorgvuldig van eventuele graatjes ontdaan hebben), benevens de aroma en de fijngehakte peterselie en gieten hier de soep langzaam en alweer roerende op.

Blog Home