Posted by Sander Sanders - oktober 4th, 2017

ORANJE PICKLES

Naar origineel Engels recept

Nodig: 10 mooi stevige sinaasappelen, 500 g suiker, 1 l azijn, 1 pijpje kaneel, 15 kruidnagelen.

De sinaasappelen met schil en al in dunne plakjes snijden en pitten voorzichtig eruit wippen. De plakjes in een wijde vuurvaste schotel schikken en zoveel water erop schenken dat ze net onderstaan. Dit een uurtje zo laten staan, het vruchtvlees wordt dan wat zachter. Dan suiker, azijn, pijpkaneel en kruidnagelen toevoegen, aan de kook brengen en een kwartier zachtjes laten koken. Wel af en toe afschuimen. De sinaasappelschijven in schoongemaakte potjes schikken en ze hierbij ook tegen de wand van de potjes zetten, dat staat zo leuk. Nu het azijn-suikermengsel laten inkoken tot jamdikte: een druppel koud geworden op een bordje mag nauwelijks meer uitvloeien. De potjes vullen met de kokende ingedampte massa waaruit u de kruiden gehaald heeft. Potjes sluiten met inmaak-cellofaan en etiket erop plakken.

Blog Home