Posted by Sander Sanders - oktober 4th, 2017

GEBRADEN PEERTJES *

Nodig: 8 mooi gevormde stoofpeertjes, 100 bruine basterdsuiker, 2 dl water, stukje pijpkaneel, 3 kruidnageltjes, glas rode wijn, sap van ½ citroen.
De peertjes met of zonder schilletje (uiteraard wel gewassen) en helemaal intact rechtop in een ovenvaste schotel zetten. Kies een niet te grote schaal, als de peertjes steun aan elkaar hebben, blijven ze goed rechtop staan. Bestrooi dan met bruine basterdsuiker, overgiet met water en wijn en stop er de kaneel kruidnageltjes tussen. Leg een deksel op de schotel of dek af met aluminiumfolie en zet hem dan in een voorverwarmde zeer warme oven (ca. 200 °C). Laat zo’n 2 ½ uur of wat langer in de oven staan. Af en toe eens met het sap van de peertjes bedruipen en 15 minuten voor het einde de oven uitdraaien.

Blog Home