TJAP TJOY SPECIAAL
(Groenteschotel met vlees)
Nodig: 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 1 kleine bloemkool, 200 g taugé, 150 g worteltjes, 1 pakje gedroogde paddenstoelen à 25 g
(eekhoorntjesbrood), 300 g varkensvlees, zout, peper, 3 el olie, 1 pakje mix
voor tjap tjoy.
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in
reepjes snijden. Van prei en worteltjes lelijk blad verwijderen en in ringen
snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken. Bloemkool wassen en in roosjes
verdelen. Taugé wassen en in zeef laten uitlekken. Worteltjes schrappen, wassen
en in reepjes snijden. In kom
met heet water paddenstoelen laten
weken volgens gebruiksaanwijzing en af gieten. Vlees in dunne reepjes
snijden. Bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Vlees snel
rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ± 5
min. meebakken. Toevoegen: paprika, prei, bloemkool, taugé, wortel en paddenstoelen. ± 5 min. meebakken. Intussen mix ‘voor
tjap tjoy in 6 dl koud water oplossen. Door groentemengsel roeren. Op zacht
vuur nog ± 5 min. laten koken. Overdoen
in schaal. Lekker met rijst en kroepoek.