Posted by Sander Sanders - september 11th, 2019

TJAP TJOY SPECIAAL
(Groenteschotel met vlees)
Nodig: 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 1 kleine bloemkool, 200 g taugé, 150 g worteltjes, 1 pakje gedroogde paddenstoelen à 25 g (eekhoorntjesbrood), 300 g varkensvlees, zout, peper, 3 el olie, 1 pakje mix voor tjap tjoy.
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Van prei en worteltjes lelijk blad verwijderen en in ringen snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken. Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. Taugé wassen en in zeef laten uitlekken. Worteltjes schrappen, wassen en in reepjes snijden. In kom met heet water paddenstoelen laten weken volgens gebruiksaanwijzing en af gieten. Vlees in dunne reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Vlees snel rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ± 5 min. meebakken. Toevoegen: paprika, prei, bloemkool, taugé, wortel en paddenstoelen. ± 5 min. meebakken. Intussen mix ‘voor tjap tjoy in 6 dl koud water oplossen. Door groentemengsel roeren. Op zacht vuur nog ± 5 min. laten koken. Overdoen in schaal. Lekker met rijst en kroepoek.

Blog Home