Posted by Sander Sanders - september 11th, 2019

TOMATENJAM
(eenvoudig recept)
Nodig: 2 kg rijpe of onrijpe tomaten, 1 ½ kg suiker.
Was de tomaten en pel ze. Doe dit door de tomaten op de steelaanzet kruiselings in te snijden met een scherp mes. Dompel ze dan in heet water met vier tot vijf stuks tegelijk en vervolgens in koud water. Het velletje gaat er dan snel af. Snijd de tomaten vervolgens in grove stukken en breng ze in een pan met dikke bodem aan de kook. Zeef er vervolgens de pitten uit. Dit is beslist nodig, daar de jam anders zeer kort houdbaar is. Kook het vocht met de tomatenmoes tot ongeveer tweederde in en voeg dan de suiker toe. Kook de jam, onder voortdurend roeren, tot ze de gewenste dikte heeft. Doe ze heet in de goed schoongemaakte potjes en sluit deze direct af. Uiteraard een smakelijk broodbeleg, maar ook heel goed bruikbaar in onder andere wildsauzen.

Blog Home