Posted by Sander Sanders - september 11th, 2019

MAALTIJD-TOMATENSOEP

Nodig: 200 g mager rundergehakt, zout, peper, paprikapoeder, 1 ½l tomatensap, 3bouillontabletten, 1 pak panklare boerensoepgroente à 400 g, 75 g rijst, 3 grote vleestomaten, 1 blikje cocktailworstjes à 200 g, 1 blikje maïskorrels à 212 ml, 10 sprietjes bieslook.

Vermeng het gehakt met zout, peper en 2 theelepels paprikapoeder en draai er kleine balletjes van. Breng in een grote pan het tomatensap, de bouillontabletten, de soepgroente, de rijst en de gehaktballetjes aan de kook en laat de soep ca. 5 min.zachtjes koken. Dompel intussen de tomaten enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd ze in kleine stukjes. Roer de cocktailworstjes, de maïs en de tomaat door de soep en warm de soep nog even goed door. Knip de bieslook erboven fijn. Lekker met harde bolletjes.

Blog Home