UIENTAART
Nodig: springvorm 22 – 24 cm, ½ pak witbroodmix, 100 g spek, 1 kg uien of 750 g gesneden uien, 40 g boter of margarine, 1 volle el bloem, 4eieren, 1 potje zure room (125 ml), zout, peper, 1 tl karwij (kummel).
Maak het
deeg volgens de gebruiksaanwijzing op het pak (met ½ dl lauw water en 15 g
boter) en laat het ½ uur rijzen. Snijd het spek in stukjes. Pel de uien en
snijd ze in ringen. Smelt de boter of de margarine in een braadpan. Bak hierin
2 minuten de spekjes. Voeg de uien toe en bak ze ca.
10 minuten op een zacht vuurtje.Schep ze nu en dan om. Klop de eieren losen
roer er de zure room, bloem, zout, peper en karwij door. Verwarm de oven voor
op 200 °C.Rol het deeg
uit op een met bloem bestoven ondergrond. Bekleed een ingevette springvorm van
22- 24 cm met het deeg. Snijd de randen bij. Roer het eimengsel van het vuur af
door de uien en schep dit op het deeg. Bak de taart in ca. 35-40minuten gaar en goudbruin.
Serveer de taart warm.