Posted by Sander Sanders - december 10th, 2019

TAUGÉ MAALTIJDSALADE MET KOMIJNEKAAS

Nodig voor 2 personen: 1 rode paprika, 100 g komijnekaas, 1 zakje walnoten, 1 bakje taugé (250 g), 1 blik kidneybonen (netto ca. 400 g), 2 el (walnoten)olie, 2 el (rode wijn)azijn, 1 tl vloeibare honing, zout, peper, 2 el zilveruitjes, 10 sprietjes bieslook, 8 kaasstengels.

In pan water aan de kook brengen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Korstjes van kaassnijden en kaas in blokjes snijden. Walnoten grof hakken. In vergiet taugé overgieten met kokend water en goed laten uitlekken. Bonen in zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Olie, azijn en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Taugé, bonen, paprika, zilveruitjes en kaas in schaal doen. Dressing voorzichtig erdoor scheppen. Bieslook erboven fijnknippen. Salade bestrooien met noten. Kaasstengels erbij geven.

Blog Home