Posted by Sander Sanders - december 10th, 2019

TOMATEN-VISSOEP
Nodig voor 2 personen: 200 g kabeljauw (diepvries),  1 pakje Noorse garnalen à 100 g (diepvries), ½ dunne stengel bleekselderij, 2 tomaten, 4 dl gezeefde tomaten (pak), 1 dl droge witte wijn, 1 pakje verse roomkaas met Provençaalse kruiden à 150 g, 2 tl kruidenbouillonpoeder, 1 el dille (diepvries), peper, ovenvaste schaal inhoud ca. 2 L.

Kabeljauw en garnalen op bord leggen. In magnetron kabeljauw en garnalen onafgedekt in ca. 5 minuten op ontdooistand of 200 Watt half laten ontdooien. Intussen prei schoonmaken, wassen in dunne ringetjes snijden. Bleekselderij wassen en in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten in partjes snijden en zaadjes verwijderen. In schaal gezeefde tomaten, wijn, room- kaas en bouillonpoeder door roeren. Prei en bleekselderij toevoegen. In magnetron soep onafgedekt ca. 6 minuten op vol vermogen verwarmen. Intussen kabeljauw in snijden. Kabeljauw, garnalen, tomaten en dille door soep roeren. Soep in nog ca. 3 minuten afgedekt op vol vermogen heet en gaar laten worden. Op smaak brengen met peper. Serveren met vers geroosterd brood.

Blog Home