Posted by Sander Sanders - december 10th, 2019

HONGAARSE GOULASH

Nodig: 500 g uien, 4 el olie, 750 g rundvlees sukadelappen, 2 el paprikapoeder, 1 teentje knoflook, zout, versgemalen peper, 2 groene paprika ‘s, 250 g vleestomaten.

Pel de uien en snijd ze grof.Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien langzaam goudgeel; roer regelmatig. Snijd het vlees in grote dobbelstenen en roer deze tezamen met het paprikapoeder en het knoflook door de uien. Bestrooi het geheel met zout naar smaak en voor de liefhebbers een mespunt scherpe paprikapoeder of peper. Giet er een scheutje water bij, sluit de pan en laat het geheel gedurende een uur voorzichtig stoven op een klein vuur. Voeg zonodig extra vocht bij. Was dan de paprika’s en verwijder hierbij de zaadlijsten en snijd ze in niet te kleine stukken. Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd ook deze in grove stukken. Meng nu de paprika’s en tomaten door het ui-gerecht, breng opnieuw aan de kook en stoof het geheel nog eens een half uur. Proef en voeg zonodig nog wat zout toe. Geef hierbij stokbrood, macaroni of gekookte aardappelen.

Blog Home