Posted by Sander Sanders - december 10th, 2019

UIEN SPEKTAART

Nodig: 250 g bloem, 1 tl zout, 160 g boter of margarine, 4 uien, 200 g magere spekblokjes, 1 teentje knoflook, 2 eieren, ½ dl koffiemelk, 4 el zure room, 3 el geraspte kaas, versgemalen peper, ½ theelepel nootmuskaat.

De springvorm (ca 24 cm doorsnee) invetten. In een kom de bloem en het zout doen. 150 g boter toevoegen. Met 2 messen de boter door de bloem snijden tot erwtjes grootte. 4 eetlepels koud water erdoor roeren. Met koele hand snel tot een samen hangende bal vormen. Het deeg in de vorm uitdrukken met een opstaande rand van 2 cm.Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Uien pellen en snipperen. In een braadpan 1 eetlepel boter verhitten en het spek in ca 3 minuten uitbakken. Ui toevoegen en 3 min. laten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Met het deksel op de pan 10 minuten smoren. De oven verwarmen op 200 °C. Verdeel het uienmengsel over de deegbodem. Boven een kom eieren breken en loskloppen met koffiemelk. Erdoor roeren: zure room, kaas, zout, peper en nootmuskaat. Schenk dit over het uienmengsel. In het midden van de oven de taart in 35 minuten goudbruin en gaar bakken. Eenmaal uit de oven de rand van de vorm verwijderen.

Blog Home