Posted by Sander Sanders - december 10th, 2019

TOMATEN GEVULD MET NOTENGEHAKT

Nodig: 8 stevige tomaten, zout, peper, 1 kleine ui, 75 g ongezouten gemengde noten, 1 ½ el boter of margarine, 300 g kalfsgehakt, 1 takje peterselie, ¼ tl salie, 1 ½ el boter of margarine.

Tomaten wassen, van bolle kant kapje afsnijden. Boven kom met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Op plat bord omgekeerd laten uitlekken. Ui pellen en zeer fijn snipperen. Noten grof hakken. In braadpan boter verhitten. Ui ± 3 min. fruiten. Gehakt en noten ± 5 min. meebakken. Toevoegen: ¼ deel van tomaatuitholsel, zout, peper en salie. Peterselie erboven fijn knippen. Met deksel op pan nog ± 5 min, laten sudderen. Ovenschotel invetten. Tomaten vullen met gehaktmengsel. Kapjes erop zetten. In ovenschotel zetten. Oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 6- 7. In midden van oven in ± 10 min. heet laten worden.

Blog Home