Posted by Sander Sanders - april 2nd, 2011

MACARONI MET KIP, PREI EN ROOMKAAS

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 300 g kipfilet in reepjes, 2 eetl. olie (+ extra), 1-2 teentje(s) knoflook uitgeperst, 1 eetl. kerriepoeder, zout, zwarte peper, 500 g prei in ringen, 300 g macaroni, 250 g witte champignons in plakjes, 100 g roomkaas met kruiden, 1/2 kippenbouillontablet.

Breng ruim 1 liter water aan de kook in een ruime kookpan. Dep de reepjes kipfilet met keuken- papier droog en schep ze om met olie, knoflook, kerriepoeder en wat zout en zwarte peper. Spoel de preiringen in een vergiet onder stromend water schoon en laat uitlekken. Strooi de macaroni in de pan met kokend water, roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok of braadpan op hoog vuur 2 minuten voor. Temper het vuur, schep de kipreepjes erin en bak ze 2 minuten. Zet het vuur weer hoog, schep de kipreepjes om en bak weer 2 minuten. Voeg eventueel nog 1 eetlepel olie toe, schep de champignons en de prei in de pan en roerbak 5 minuten. Voeg de room kaas, 1 kopje kookwater van de pasta en het bouillontablet toe. Laat de kaas al roerend smelten. Laat de macaroni in het vergiet uitlekken en schep deze door de groentesaus.

Blog Home