Posted by Sander Sanders - april 20th, 2011

KIPKERRIE-COCKTAIL

Nodig: 250 g koude kip, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels slagroom, wat geraspte ui, schepje mosterd, enkele druppels citroensap, ± 1/2 theelepel kerrie, eventueel peper, 6 amandelen sinaasappel, een paar blaadjes sla, schijfjes citroen om te garneren.

Snijd voor deze cocktail het kippenvlees in nette stukjes. Vermeng mayonaise met room, mosterd, een beetje geraspte ui, zo nodig wat witte peper uit de molen, een beetje citroensap en kerrie naar smaak. Pel de sinaasappel, verwijder het wit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de amandelen fijn, nadat u de bruine velletjes eraf hebt gehaald (u weet wel, een paar minuutjes in kokend water houden, af laten koelen en ze vliegen eraf!). Beleg de glazen met knapperige slablaadjes. Meng alle andere ingrediënten goed door elkaar, behalve de citroenschijf. Leg de kippensla op de slabladen, snijd het schijfje citroen in en zet het op de rand van het glas als versiering. Geef er verse toost en boter bij.

Blog Home