Posted by Sander Sanders - mei 3rd, 2011

GEROERBAKTE MIE MET GROENE ASPERGES, PEULTJES EN SHIITAKES

Hoofdgerecht voor 2 personen

Nodig: 200 g groene asperges in stukjes van 4 cm, 100 g peultjes afgehaald, 2 eetl. sesamzaadjes, 250 g mie of mihoen, 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 1 rode peper zonder zaadjes in smalle ringetjes, 2 cm verse gemberwortel geschild en geraspt, 200 g shiitakes in plakjes, 2 lente-/bosuitjes in schuine stukjes van 1 cm, 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. gehakte koriander.

Kook de asperges. afhankelijk van de dikte, in 4-6 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes toe. Giet de groenten af en spoel er koud water over. Rooster de sesamzaadjes goud- bruin in een droge hete koekenpan. Giet kokend water over de mie of de mihoen (zie aanwijzing op de verpakking) en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak de rode peper en gember. Schep de shiitakes, asperges en peultjes erdoor en roerbak 2-3 minuten. Schep de mie, bosui en sojasaus erdoor. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en koriander.

Blog Home