Posted by Sander Sanders - mei 3rd, 2011

MIE MET VARKENSVLEES, PEULTJES EN TAUGÉ

Nodig: 400 g magere varkenslapjes, 4 eetlepels maïs- of zonnebloemolie, 2 dunne preien, 200 g peultjes, 100 g taugé, 400 g dunne mie, 2 1/2 cm verse gemberwortel, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie.

Het varkensvlees in dunne reepjes snijden, met zout en peper kruiden en met 2 theelepels olie goed omscheppen. De prei inkerven, zand uitspoelen en in stukken van 6 – 7 cm snijden. De prei overlangs in dunne reepjes snijden. De peultjes afhalen en de taugé uitzoeken. De mie volgens de aanwijzingen gaar koken, koud afspoelen en laten uitlekken. De wok flink verhitten, de olie erin gieten en direct daarna het vlees toevoegen. Al omscheppend 3 minuten roerbakken. De laatste minuut de geraspte gemberwortel erbij roeren. Het vlees uit de wok nemen. De mie toevoegen, in het achtergebleven vet al omscheppend 2 1/2 minuut roerbakken, uit de pan nemen en op een voorverwarmde schaal leggen. De boter toevoegen en achtereenvolgens eerst prei, dan peultjes en tot slot taugé (maar 1 minuut) en het vlees weer roerbakken, in totaal 5 minuten. De sojasaus en sesamolie erbij roeren. De massa met de mie omscheppen en serveren.

Variatie: met dungesneden runderlende en 40 g in plakjes gesneden Chinese paddenstoelen (1/2 uur in warm water geweekt). De peultjes vervangen door sugarsnaps en dunne reepjes wortel toevoegen.

Blog Home