Posted by Sander Sanders - mei 15th, 2011

PITTIGE RODE PAPRIKASAUS

Nodig: 4 rode paprika,s, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, mespunt gemalen komijn, 1/2 theelepel zout, 2 1/2 dl olijfolie traditioneel, 2 eetlepels paneermeel, azijn.

Verwarm de oven voor tot 250 °C. Leg de paprika’s op een stuk aluminiumfolie in de voorverwarmde oven. Rooster ze in 20 minuten gaar of totdat het vel zwarte blazen vertoont. Pel in tussen de knoflook. Maak de peper schoon. Verwijder de zaadjes en snijd het in stukjes. Verpak de paprika’s in de aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten. Verwijder de zaadlijsten en trek de velletjes eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de paprika met de knoflook, de rode peper, de komijn en zout naar smaak in een keukenmachine. Schenk er langzaam de olie bij en voeg vervolgens het paneermeel toe. Breng de saus op smaak met azijn.

Blog Home