Posted by Sander Sanders - mei 15th, 2011

GEHAKTSAUS

Nodig; 400 g gehakt (runder- of half -om-half),  25 g boter margarine of bakmargarine of  3 eetlepels olie, 1 gesnipperde ui.

Het gehakt in de braadpan in het hete vet al omscheppend met een vork rul bakken en de gesnipperde ui op het laatst meebakken.

Hieraan toevoegen een van de volgende sauzen:

Italiaanse tomatensaus: met ½ 1 gezeefde tomaten (1 pak), 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden, scheutje rode wijn en wat zout en peper. Geraspte Parmezaanse kaas erbij. Met gemengde sla.

Tomaten-groentesaus: met 350 g soepgroenten, 1 courgette in halve plakjes (meebakken), 1 pak gezeefde tomaten, zout en peper, scheutje room, eventueel 1 eetlepel pestosaus en 50 g pijnboompitten. Geraspte jonge kaas erbij.

Oosterse saus: met 1 zakje nasi-kruiden (geen boemboe), 50 g kleingesnipperde magere spekjes (uitbakken), 1 zakje santen, 2 eetlepels kokos, 1/4 l water of bouillon, 1-2 bananen in plakjes, 50 g cashewnoten. Met gestoofde worteltjes.

Pittige pindasaus: met 1/3 pot pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal, 4 dl water, 1 bakje boemboe rendang, 2 teentjes knoflook uit de pers en 50 g pinda’s. Gefruite uitjes erbij. Met komkommersla.

Kruidige groentesaus: met 1 zakje taco kruiden 1 blikje tomatenpuree (meebakken), 1 blik doperwtjes, 1 blik maïskorrels, 1-2 rode gesnipperde paprika’s, 2 theelepels koriander, 1/2 bekertje zure room tot slot. Geraspte jonge kaas erbij.

Pittige paprikasaus: met 1-2 teentjes knoflook uit de pers, 2-3 kleingesneden rode paprika’s, 50 g salami in stukjes (meebakken), 3 dl gezeefde tomaten, 1/4 l bouillon, zout, peper, paprikapoeder.

Italiaanse groentesaus: met 1 zakje ,,mix voor lasagne”, water naar voorschrift, 2-3 vleestomaten in blokjes, 1 aubergine in blokjes. Geraspte Parmezaanse kaas erbij.

Siciliaanse saus: met 1 pak gezeefde tomaten, 2 eetlepels fijngesneden groene olijven (met piment), 1 blikje ansjovisfilets (gehalveerd), peper, oregano naar smaak. Geraspte geitenkaas erbij.

Uiensaus: met 1 ui extra, 1 blikje geconcentreerde uiensoep, klein beetje water, 50 g geraspte Parmezaanse kaas.

Champignon-tomatensaus: met 1 bakje champignons in plakjes, 250 g plakjes wortel, 1 blikje tomatenpuree (meebakken), 1/4 l water of bouillon en eventueel 1 eetlepel maïzena, snufje tijm en marjolein, scheutje room. Geraspte kaas erbij.

Blog Home