Posted by Sander Sanders - mei 15th, 2011

KIPPASTEITJES MET COURGETTE

Bijgerecht 12 personen

Nodig: 12 plakken bladerdeeg (diepvries), 1 kipfilet in blokjes, 1 courgette in blokjes, 4 blaadjes salie fijngesneden, 2 el crème fraîche, 3 el olie, muffinbakblik (12 stuks) ingevet.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg. Rol het overige bladerdeeg uit tot een lap waar 12 ronde dekseltjes uit kunnen worden gestoken ter grootte van de muffinvormen. Leg deze op een bakplaat. Bak de bakjes en de dekseltjes 5 minuten voor in de oven.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet, courgette en salie op een hoog vuur al roerend 5 minuten, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor. Haal de pasteibakjes uit de oven en vul ze met het kip-courgettemengsel. Leg de dekseltjes op de gevulde pasteitjes en bak ze in 20 minuten gaar. De pasteitjes zijn zowel koud als afgekoeld lekker.

Blog Home