Posted by Sander Sanders - juni 22nd, 2011

KIP MET GROENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 1 kg drumsticks, zout en versgemalen peper, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gedroogde oregano, 2 eetl. olijfolie, 150 g gerookte spekblokjes, 1 ui gesnipperd, 1/2 winterwortel geschild en in kleine blokjes, 2 teentjes knoflook, 400 g kleine trostomaatjes, 2 blaadjes laurier, 200 ml witte wijn.

Leg de drumsticks in een schaal en bestrooi ze met zout, peper, paprikapoeder en oregano. Giet de olijfolie erover en wentel de kip goed door dit mengsel. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm een grote braadpan en braad de drumsticks om en om aan. Leg ze in een ovenschaal. Bak in het braadvet de spekjes 2 minuten en voeg de ui en winterwortel toe. Bak deze 2 minuten mee en voeg dan de knoflook toe. Schep dit alles over de drumsticks en leg de tomaatjes en laurier ernaast. Giet de wijn erbij en zet in de oven. Bak de drumsticks in circa 40 minuten gaar en bruin. Bedruip na 20 minuten met wat braadvocht.

Blog Home