Posted by Sander Sanders - januari 30th, 2011

SPAGHETTI MET PREI EN SPEKJES.

Hoofdgerecht 4 personen.

Nodig: 350 g prei, 250 g gerookte spekblokjes, 350 g spaghetti, zout, 125 ml slagroom, 4 el fijngehakte peterselie, 50 g geraspte Parmezaanse kaas.

               Maak de prei schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Snijd de prei in de lengte door. Snijd de 2 helften nog eens enkele malen in de lengte door, zodat er lange dunne slierten ontstaan. Bak in een koekenpan de spekblokjes op een matig vuur lichtbruin en knapperig. Kook de spaghetti in iets gezouten water volgens de verpakking beetgaar. Kook de laatste 4 min. de preislierten mee. Verwarm intussen in een steelpan de slagroom. Laat de spaghetti en prei in een vergiet uitlekken. Schep de pasta en groente vervolgens in een warme schaal. Roer de warme slagroom, peterselie en spekblokjes er doorheen. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas of serveer deze er apart bij.

Blog Home