Posted by Sander Sanders - juli 31st, 2011

KIPFILET MET CALVADOS

Nodig 2 flinke kipfilets, zout, groene versgemalen peper, 1 grote zachtzure appel, 100 gr boter, 1 borrelglaasje calvados, 500 gr champignons (of een combinatie van paddenstoelen), 1 teentje knoflook, 125 ml créme fraîche, 1 el warm water.

Was de kipfilets, snijd ze door midden en dep ze goed droog met keukenpapier. Wrijf ze in met zout en peper, Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes Verhit 50 gram boter in een pan met een antiaanbaklaag en bak de kipfilets zachtjes goudgeel op een niet te hoog vuur. Anders worden ze taai. Doe de stukjes appel in de pan en verwarm ze Giet de calvados er over en steek deze aan. Laat de zaak uitbranden, doe er een eetlepel warm water in, leg een deksel op de pan en laat de filets op een laag pitje een klein uurtje stoven. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes en bak ze ook in een pan met een antiaanbaklaag bruin. Voeg wat zout toe. Bak ze zo lang door tot ze droog zijn. Neem nu de kipfilets uit de pan en houd ze warm. Kook het vocht in tot het stroperig is en roer er dan de crème fraîche door. Verdeel de dikke saus over vier warme borden. Leg In het midden een kipfilet en verdeel daarover de gebakken paddenstoelen. Serveer er eventueel geblancheerde peultjes en wat dunne frietjes bij.

Blog Home