Posted by Sander Sanders - augustus 14th, 2011

SOPROPO MET TOMAAT

Nodig: 3 sopropo’s (bittermeloen), 6 eetlepels olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, zout, zwarte peper.

Sopropo’s eerst wassen en dan snijden. Het handigste is eerst in de lengte, dan het binnenste (met een lepel) verwijderen. Nu in de breedte snijden in stukken van ongeveer 10 cm. Tenslotte weer in de lengte snijden in stukjes van 1 cm; je hebt dan reepjes van 10 bij 1 cm. Olie verhitten en de klein gesneden ui fruiten. Fijngestampte knoflook toevoegen en even omscheppen. In stukjes gesneden tomaten toevoegen en het geheel omscheppen, totdat de tomaten een beetje zacht geworden zijn. Reepjes sopropo toevoegen en weer omscheppen. Met een deksel op de wok op een zacht vuur laten garen. Met zout en zwarte peper op smaak brengen. Serveren met gekookte witte rijst en andere (gemengde) groentes.

Variatie tip: Schep 2 eetlepels massala (Hindoestaanse kerrie) bij de tomaten. Verder precies zo afmaken.

Blog Home