Posted by Sander Sanders - augustus 14th, 2011

ROTI MET GEBAKKEN POMPOEN EN KOUSENBAND (8 STUKS).

Nodig: Voor de roti: 500 gram zelfrijzend bakmeel, ¼ rode peper, 1 teen knoflook, 6 eetlepels bloem, 1 ½ eetlepels zonnebloemolie, peper, 1 eetlepel zout.

Voor de vulling: 250 gram pompoenvruchtvlees, 250  gram kousenband of dunne sperzieboontjes, 1 ui, 1 teen knoflook, ¼ rode peper, 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 ½ dl groentebouillon (van tablet), zout en peper.

Voor de roti: kneed het meel met 2 ½ dl lauw water tot een samenhangend deeg. Laat dit afgedekt circa 30 minuten rijzen op een warme plaats. Pureer de peper met de knoflook in een foodprocessor of vijzel. Kneed dit met het zout door het deeg. Maak 8 afgeplatte ballen. Bestrooi een werkvlak met bloem en rol de deegballen uit tot ronde lapjes van circa ½ cm dik. Verhit 1 eetlepel olie en bak de roti in circa 4 minuten aan beide zijden goudgeel. Voor de vulling: snij de pompoen in blokjes en de kousenband in stukjes van circa 5 cm. Hak de ui, knoflook en peper fijn en bak dit circa 3 minuten omscheppend in olie. Voeg de pompoen, de kousenband en de bouillon toe en laat dit met de deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes stoven. Breng op snaak met zout en peper en serveer het bij de roti.

Blog Home