Posted by Sander Sanders - augustus 14th, 2011

GROENTEN Á LA NORMA

Nodig: 1/2 sopropo, 1/2 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, 3 eetlepels olie, 1 kleine gesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 ontvelde en ontpitte kleine tomaten in stukjes, 1 verse Madame Jeanettepeper, 1/2 runderbouillontablet, 1/2 eetlepel tomatenpuree, 1 bosje kouseband in stukjes van 2 cm, 1/2 spitskool in reepjes.

Snijd de sopropo in de lengte door, verwijder het sponzige gedeelte en snijd de groente in reepjes. Leg die in een zeef en bestrooi ze met suiker en zout. Laat ze ± 15 minuten staan en druk het vocht eruit. Verhit de olie en bak de ui, knoflook, tomaat en de hele Madame Jeanette ± 5 minuten. Schep de verkruimelde bouillontablet en de tomatenpuree erdoor. Voeg de sopropo toe en bak alles omscheppend ± 5 minuten. Voeg de kouseband en 2 eetlepels water toe en laat met het deksel op de pan ± 5 minuten zachtjes stoven. Voeg de kool toe en bak op hoog vuur omscheppend ± 5 minuten tot de kool beetgaar is.

Verwijder de madame Jeanette.

Serveer met warme rijst.

Blog Home